Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه بیرمنگام می‌گویند می‌توان از آهن ربا‌های مستعمل مورد استفاده در رایانه‌ها برای تولید برخی قطعات خودرو‌های هیبریدی استفاده کرد.  

انواع آهن ربا در طیف گسترده‌ای از محصولات الکترونیکی و برقی مانند ژنراتورهای توربین‌ها، دستگاه‌های ام آر آی و غیره به کار می‌روند. این قطعات بعد از کاهش کارایی و پایان استفاده کنار گذاشته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شرکت بنتلی با همکاری محققان دانشگاهی قصد دارد تا از قطعات آهن ربای مذکور برای تولید خودروهای هیبریدی لوکس استفاده کند.

برای جداسازی آهن رباهای مغناطیسی از هارد دیسک‌های قدیمی رایانه‌ها از فناوری موسوم به HPMS استفاده می‌شود. از این طریق بازیابی آهن ربای نئودیمیم (NdFeB) ممکن می‌شود که از رایج‌ترین اشکال این فلز در کره زمین است. هزینه پایین عملیاتی کردن این فناوری و استفاده از هیدروژن به جای کربن از جمله مزایای کاربرد فناوری یادشده است.

فناوری یادشده تولید باتری و برخی قطعات برقی مورد استفاده در خودروهای هیبریدی را تسهیل می‌کند. با توجه به اینکه کشورهای غربی برای تأمین این نوع مواد اولیه فلزی بیش از حد به معادن چین وابسته هستند، از این طریق می‌توانند از وابستگی خود به این کشور هم بکاهند و برای تأمین نیازهای خود به بازیافت مواد فلزی مستعمل متوسل شوند.

 

مهر/

برچسب ها: خودرو ، خودرو هیبریدی ، بازارنیوز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Mwr

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: خودرو خودرو هیبریدی بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۶۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد

فردین علیزاده، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه بازیافت پسماندهی خطرناک صنعتی و مستقر در پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره خطوط تولید «باتری‌های لیتیومی» گفت: ایده تولید باتری‌های لیتیومی، به‎عنوان یک محصول بازیافتی، از جایی آغاز شکل گرفت که بازیافت لیتیوم به‌عنوان یک فلز خطرناک برای محیط‌زیست، مسئله حیاتی تلقی شد.

وی در همین راستا افزود: لیتیوم داراری فلزاتی سنگینی از جمله کُبالت و نیکل است که پسماند آن برای طبیعت، بسیار خطرناک بوده و به یک روش اصولی برای بازیافت نیازمند است.

علیزاده درباره ابداع شیوه نوین بازیافت فلز لیتیوم توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان توضیح داد: تکنولوژی مورد استفاده توسط تیم متخصصان که در نهایت لیتیوم را به باتری، تبدیل می‌کند، هیچ‌گونه پساب مضر و خطرناکی برای طبیعت ندارد.

این فناورحوزه مواد شیمیایی به فناوری‌های به‌کار گرفته‌شده در فرآیند تولیدباتری‌های لیتیومی اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که مواد شیمیایی اساس کار یک چرخه تولید قرار می‌گیرند، نمی‌توان گفت از یک فناوری خاصی استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: در فرآیند تولید باتری‌های لیتیومی، عوامل موثری مانند دما، زمان و مواد شیمیایی گوناگون، تاثیرگذار هستند که تعیین فرمول تولید و نحوه چگونگی به‌کارگیری آنها، توسط کارفرما تعیین می‎شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درخصوص کاربرد باتری‌های لیتیومی در صنایع گوناگون اضافه کرد: این باتری‌های لیتیومی، برای صنایع تولید اسباب‌بازی، خودرو‌های الکترونیکی و تولید گوشی موبایل و به‌طورکلی هر صنعت یا چرخه تولیدی که نیاز به باتری دارد، می‌توان از باتری‌های لیتیومی بازیافتی استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودرو‌ها
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی